Aku yang dulu bukan yang sekarang~

Assalammualaikum wbt.. Hii~!

" Aku yang dulu bukan yang sekarang..? "

lagu sebenarnya nii.. hehe siapa tahu lagu nii..?
kalau dekat tempat Lissa la kan.,
lagu nii jadi siulan anak muda remaja., macam Lissa., hihi

pernah dengar lagu nii x..?

best... suka lagu nii.. ada pengajaran., betul..
x percaya..? dengar lagu nii..


Aku yang dulu - Tegar

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untukku semua

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untukku semua


_________________________________________

Lagu dari pengamen cilik bernama Tegar nii menciptakan satu fenomena di Indonesia dengan lagu ini.,

kalau x silap., berdasarkan kisahnya yang benar., :)

darii seorang pengamen yang hidupnya susah,.
sekarang dah jadi penyanyi muda.,
ada rakaman sendiri lagi..

comel pula orangnya.. hehe tengok dia buat persembahan sini..



betul-betul 'tegar' adik nii kan..? sesuai dengan namanya., hehe

sambil-sambil dengar lagu nii.. boleh ambil pengajaran.,

Ingat., setiap yang kita inginkan mesti ada usaha.,
x cukup usaha., iringi dengan doa dan mohon petunjuk dari-Nya.,

In Shaa Allah., "pasti yang kuasa memberi jalannya.,"

notakakitangan :
rasa nak biasakan panggil Lissa jaa laa dalam blog.,
x mau guna 'aku'.. sebab..?
rasa x selesa pulak dengan yang lebih tua.,
minta maaf.. >.<



Thanks For Reading~!

20 comments:

  1. lirik yg menarik! ada unsur yg mampu memotivasikan kita :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar lagu ni...
    liriknya menarik...

    ReplyDelete
  3. 1st time dgr lagu ni^^

    p/s: jom join segmen deno? segmen sempena LUPUS awareness month .. http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee., terima kasih invite., In Shaa Allah lissa join yaa.. ^^

      Delete
  4. salam lissa.
    Selamat hari pekerja
    Lissa yg dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam., Terima kasih., selamat hari pekerja juga TA.. :)

      Delete
  5. chop.. sy ad komen dah kan.. heheh

    ReplyDelete
  6. cik akak tak pernah dengar lagi lagu nie..hihi...tapi cik akak suka lagu...hihi...kecuali rock cik akak tak layan sangat..tengok melodi dia cam mana ler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe., best lagu nii kak., hehe lissa mana yang best tuu lissa suka. hehe

      Delete
  7. Ya Allah lissa..sedapnya lagu ni..jatuh hati bila first time akk dgr..
    dgn adik yng nynyi tu comel je..

    ReplyDelete
  8. comel sngt..nak kenal then buat adik angkat buleh? :p

    ReplyDelete